Àgora Ciutadana 2016: un reconiexement a les persones cuidadores de Barcelona

Àgora Ciutadana 2016: un reconiexement a les persones cuidadores de Barcelona

Sota el lema “avancem en el reconeixement de les persones que cuiden familiars malalts i dependents” l’Àgora vol promoure el suport i reconeixement de les persones cuidadores de Barcelona

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores (XSFC) celebraran la tercera edició de l’Àgora Ciutadana el pròxim dilluns 21 de novembre de 17:00 a 18:30 hores a la Sala Moragas del Born Centre de Cultura i Memòria (CMM).

L’Àgora Ciutadana és un acte públic que s’organitza anualment des de l’Acord Ciutadà com un espai de reconeixement d’aquelles persones i formes de fer que contribueixen a construir una ciutat més inclusiva. L’Àgora d’enguany està dedicada a les persones cuidadores de la ciutat. Persones que cuiden i es fan càrrec d’un familiar amb una malaltia greu o terminal, una discapacitat o una persona que s’ha fet gran i no pot valdre’s per ella mateixa.

L’Àgora Ciutadana té un triple propòsit:

  • Fer visible i reconèixer públicament la contribució a les persones que cuiden a familiars malalts o dependents, que són també els nostres veïns de la ciutat.

 

  • Donar a conèixer algunes dades sobre aquesta realitat i, especialment, els primers resultats del procés de consulta que ha endegat la XSFC amb l’eslògan “I tu, com estàs?”.

 

  • Explicitar el compromís del govern de la ciutat de seguir avançant en el reconeixement i el suport a aquestes famílies, anunciant l’inici del procés d’elaboració d’una Estratègia de Ciutat per les Famílies Cuidadores.

 

L’acte començarà amb un diàleg entre diverses persones cuidadores de la ciutat que, guiades pel periodista de Barcelona Televisió (BTV) Xavier Muixí, permetrà conèixer de primera mà les experiències i dificultats que experimenten les persones cuidadores en la seva vida professional, familiar i social. A continuació, es presentaran els primers resultats de la Consulta Ciutadana “I tu, com estàs?”.

L’Ajuntament de Barcelona explicitarà el seu compromís amb les persones cuidadores amb la presentació del procés d’elaboració d’una Estratègia de Ciutat per avançar en el reconeixement i el suport a les persones cuidadores. La cloenda anirà a càrrec de l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva és l’espai de participació, de cooperació publico-privada i d’acció conjunta entre institucions i organitzacions de la ciutat que treballen per construir una Barcelona més inclusiva i amb major qualitat de vida per a totes les persones.

2018-04-16T14:34:54+00:00