"El canto de las neuronas": conferència-concert sobre música i cervell al Petit Palau

"El canto de las neuronas": conferència-concert sobre música i cervell al Petit Palau

El dia 1 d'octubre us proposem una conferència i un concert que combinen el coneixement del prestigiós neurobióleg Javier de Felipe amb una demostració musical del Cuarteto ALMUS. 

[[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Zb7ZUus2BKs]]

El cervell no només composa música sino que la música també serveix per entendre'l millor. "El canto de las neuronas" és una eina informàtica desenvolupada per conèxier nous aspectes de l'estructura de les cèl.lules nervioses.

Javier de Felipe, neurobióleg del Instituto Cajal, del CSIC, està especialitzat en l'estudi microanatòmic del cervell. Lidera a Espanya The Human Brain Project, un projecte de la Unió Europea en el qual col.laboren laboratoris i institucions de tot el món que recull dades biològiques i les transforma en valor matemàtics per crear simulacions detallades del cervell.

FOTO_KLEMENTINUM_PRAGAEn la seva conferència sobre "El canto de las neuronas" ens explica aquesta aventura i ens proposa un viatge a l'interior del cervell per descobrir els increíbles efectes que la música produeix en aquest òrgan. A la seva intervenció li segueix l'actuació del Cuarteto ALMUS, una formació musical clásica que forma part d'aquesta investigació pionera sobre el processament cerebral.

Aquesta conferència/concert té les places limitades, per aquest motiu només es pot acudir per invitació. Per aconseguir la vostra entrada contacteu amb nosaltres.

AFAB ha organitzat aquesta activitat amb el suport de la Fundación Divina Pastora, una organització sense ànim de lucre que dona atenció a persones amb alt risc d'exclusió social i està orientada a la promoció d'obres socials, benèfiques, mèdic-sanitàries i de protecció de la salut. També col.labora amb diferents entitats per impulsar la formació i informació als àmbits de l'educació, els esports, el medi ambient i la protecció de l'art i la cultura, fomentant la docència, la formació i la investigació.

logo Divina Pastora

2018-04-16T14:34:54+00:00