Els beneficis del ganxet en les persones amb Alzheimer

Els beneficis del ganxet en les persones amb Alzheimer

El ganxet, a part de ser una de les activitats preferides dels nostres usuaris, també és molt beneficiós per l'Azlheimer. Això ho tenen molt clar les terapeutes de l'AFAB, que sempre que tenen l'ocasió, organitzen un taller de ganxet amb col·laboració d'altres entitats.

El taller va començar la setmana passada i va comptar amb la col·laboració de diversos casals de barri de Barcelona: el Casal Gent Gran Joan Casanelles, el Casal Gent Gran Sant Martí i el Casal Gent Gran Parc del Clot. A totes aquestes entitats els agraïm la seva desinteresada col·laboració i el seu voluntariat. 

És un fet conegut que les activitats manuals ajuden a construir reserves cognitives i són de gran ajuda per aquelles persones que pateixen ansietat, depressió o dolor crònic. A més, també ajuda a protegir el cervell dels danys causats per l'envelliment. 

El ganxet, a més, al ser una activitat en la que els nostres usuaris hi troben plaer i realitzen de forma natural, ajuda a millorar la memòria i el lapse d'atenció, mentre involucra el processament espai-visual. Aquesta estimulació permet a les persones amb Alzheimer endarrerir el deteriorament cognitiu.

El ganxet també és un gran exercici de prevenció, ja que segons els científics, com més estimulant sigui l'entorn, més s'augmenta la complexitat del cervell i per tant, es crea una reserva per al futur. 

 

 

 

2018-04-16T14:34:54+00:00