Els divendres fem musicoteràpia a l'AFAB

Els divendres fem musicoteràpia a l'AFAB

A l'AFAB hem firmat un conveni amb "la Caixa" per fer realitat el "Projecte Singular", un servei de musicoteràpia en geriatria i demències. El taller es realitzarà cada divendres a la tarda al centre de dia i correrà a càrrec de la musicoterapeuta Mónica de Castro. 

firmaconveni

Al centre de dia de la AFAB sempre hem tingut molt present la música com un recurs terapèutic per a les persones amb Alzheimer.  Ara iniciem una nova etapa en la que volem anar una mica més enllà.

Hem començat a treballar amb grups petits perquè volem ‘afinar’ encara més en les necessitats de cada persona.  De mans de la musicoterapeuta especialitzada, Mónica de Castro, hem apostat per a dedicar una tarda a la setmana a la música perquè sabem que pot aportar molts beneficis a la persona amb Alzheimer.

Com ho fem?

Mentre un grup està amb la musicoterapeuta treballant i gaudint amb diferents objectius terapèutics, un altre grup,  acompanyat per les auxiliars del centre de dia,  està gaudint d’un espai d’audició de música que afavoreix la relaxació i l’expressió personal de cadascun dels participants.  Al final de la tarda, tots els participants han gaudit de les dues experiències.

musicoterapia4

Gaudir i cuidar amb música

Aquest és el propòsit de la formació que l' AFAB oferirà a les famílies associades el proper dia 19 de desembre. La música pot ser un vehicle que aporti benestar en el dia a dia i ens pot ajudar a comunicar-nos amb la persona amb Alzheimer fins i tot quan les paraules han perdut sentit. Només cal saber com i posar-ho en marxa. Petites activitats poden fer una gran diferència. De la ma de Singular, Música i Alzheimer aprendrem alguns recursos pràctics que podrem posar en pràctica de seguida.

 

[[gallery ids="6877,6876,6875" type="columns"]]

2018-04-16T14:34:54+00:00