Ens apropem a la música amb tots els sentits

Ens apropem a la música amb tots els sentits

No sona igual el violí que la guitarra. La pandereta, que el xilòfon. Tampoc tenen el mateix tacte, ni forma. Els instruments acullen una partitura d'experiències per als sentits. L'AFAB juntament amb l'Auditori i el seu programa "Apropa Cultura" ho vam posar a prova.

IMG_0335IMG_0340

Aquest programa preveu l'exclusió a la cultura de grups socials reduïts. Ens obre les portes a l'oci i l'aprenentatge, de museus, teatres, festivals i auditoris. Una acció senzilla amb una gran capacitat transformadora.

IMG_0281

L'espai transformava el so, el feia més ample i acollidor. Després d'una magistral audició en directe, on les notes s'escampaven per la sala i els rostres, i joves músics tocaven peces meravelloses per a persones amb moltes cançons viscudes; vam fer un taller musical.

[[gallery ids="7485,7481" type="square" columns="2"]]

Al tacte, la música pren un altre significat. S'experimenta i ens enriqueix, la fem nostra. Malgrat que no s'afini o que el compàs no encaixi. I aquesta propietat ens atorga confiança. La confiança d'haver sigut creadors d'experiències per als sentits.

[[gallery ids="7486,7480" type="rectangular"]]

2018-04-16T14:34:54+00:00