Ens endinsem al Museu Marítim de la ciutat: El mestre que va prometre el mar.

Ens endinsem al Museu Marítim de la ciutat: El mestre que va prometre el mar.

La setmana passada vam fer una visita a l’exposició “Antoni Benaiges: el mestre que va prometre el mar” al Museu Marítim de Barcelona.

 

Antoni Benaiges era mestre d’una escola rural situada a un poble de la província de Burgos. La història parla sobre la promesa que el mestre Benaiges els va fer als seus alumnes i que mai va poder complir.

 

 

El mestre Benaiges seguia les tècniques pedagògiques de Célesin Freinet, que consistien a editar unes publicacions a partir dels dibuixos i textos que els seus alumnes feien i que reflectien la manera de viure i entendre el món dels nens i les nenes. Aquest petit quadern permetia materialitzar el que s’aprenia a l’escola. Finalment, aquesta pedagogia es va veure condicionada per algunes famílies i els poders fàctics locals.

 

 

Els alumnes del mestre Benaiges mai havien vist el mar, i un dia els va prometre que els portaria a veure’l, però l’estiu d’aquell any mentre preparava el viatge el van detenir, torturar i executar, i és per això que no va poder complir la seva promesa.

 

L’exposició és un homenatge al senyor Benaiges i als mestres de la República, i els va permetre als usuaris de l’AFAB recordar l’època en què ells eren petits i també anaven a l’escola. Asseure’s en els pupitres els va fer retornar la sensació de quan ells estaven a classe amb el seu mestre i escoltant amb atenció el que els explicava. 

 

2018-04-16T14:34:54+00:00