Jornada informativa de presentació de les polseres per a identificar malalts d'Alzheimer que es perdin.

Jornada informativa de presentació de les polseres per a identificar malalts d'Alzheimer que es perdin.

Els Mossos d’Esquadra i la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC) de la que la nostra Directora, Inma Fernández, és la Presidenta, van presentar el divendres passsat la campanya “Garantint la seguretat de les persones amb Alzheimer” en una jornada informativa celebrada a la Casa del Mar.

[[gallery ids="7795,7792,7797" type="rectangular"]]

L'acte va comptar amb la presència del director general de la Policia, Albert Batlle, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el cap de l’Àrea Tècnica i de Proximitat de Seguretat Ciutadana, l’inspector Albert Oliva, i la presidenta de la FAFAC, la nostra directora, Immaculada Fernàndez.
La jornada formava part de la campanya informativa que els Mossos d'Esquadra i la FAFAC duen a terme conjuntament amb l'objectiu de millorar la seguretat de les persones amb Alzheimer i facilitar la vida dels seus cuidadors i familiars. Una vegada més, s'ha posat de manifest la sensibilitat i el compromís del cos dels Mossos d'Esquadra amb a les persones que pateixen l'Alzheimer i les seves famílies.
 2017-05-08-PHOTO-00000179 2
La jornada va començar amb una taula rodona en què tant la presidenta de la FAFAC com el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Traper, van exposar com garantir la seguretat de les persones. El cap de l’Àrea Tècnica i de Proximitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra, l’inspector Albert Oliva, va destacar que aquesta campanya no seria la última, demostrant un cop més, el compromís amb els col·lectius vulnerables.
Presentació de les polseres amb codi QR.
Cal destacar la presentació de les noves polseres amb codi QR. Serveixen perquè si una persona amb Alzheimer es perd o es desorienta, la polsera facilita al ciutadà o al policia que la trobi les dades bàsiques de contacte del cuidador (nom i telèfon) a més de contenir informació d’interès del malalt.
C_EM7evW0AAWa45
La FAFAC ha fet una previsió de 2.000 polseres i s’encarregarà de la seva venda i distribució a les seves AFA amb un preu de venda de 4'50€.  A l'AFAB també en tenim a la venda!
A part de la polsera, la campanya també inclou la distribució del tríptic informatiu “Què fer quan una persona amb Alzheimer es perd?” amb consells de seguretat dirigits als familiars i cuidadors sobre com actuar quan es perd o desapareix una persona amb Alzheimer. La FAFAC farà 10.000 exemplars i els grups de proximitat faran difusió d’uns 3.000 exemplars a través dels casals, centres cívics i entitats de persones grans dels seus municipis.

[[gallery ids="7794,7793" type="rectangular"]]

Estem orgullosos de poder ajudar a les famílies amb un dels seus membres amb Alzheimer proporcionant-li eines que l'ajudin al seu dia a dia. I, com no, també volem agraïr, als Mossos d'Esquadra la seva implicació i compromís amb la malaltia.
Si voleu més informació sobre les polseres ens podeu contactar a 
Telèfon 93 412 57 46
afab@afab-bcn.org
2018-04-16T14:34:54+00:00