La Xarxa pel Suport a les Families Cuidadores organitza la Jornada de treball "I VOSTÈ, COM ESTÀ?"

La Xarxa pel Suport a les Families Cuidadores organitza la Jornada de treball "I VOSTÈ, COM ESTÀ?"

El dimecres 21 de gener es durà a terme a l'Ateneu Barcelonès la Jornada de treball "I vostè com està? Orientacions per l'atenció a les persones que cuiden" orientada a professionals que treballen en serveis d'atenció primària de salut, serveis socials bàsics, serveis especialitzats i associacions i organitzacions del tercer sector.

web_fam_2Tots els estudis demostren que les persones que cuiden tenen unes pitjors condicions de salut, una economia més precària i un risc important d'aïllament social. Cuidar a algú que s’estima pot ser molt gratificant, però les responsabilitats continuades comporten també situacions i sentiments intensos de sobrecàrrega, soledat i tristesa.

La Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores (XSFC) vol aprofundir en aquesta realitat per alertar sobre els riscos que suposa l’atenció i la cura d’un familiar malalt o depenent, i subratllar la importància del suport que poden rebre dels professionals dels serveis socials i de salut amb qui es relacionen.

Aquesta trobada vol ser un espai de reflexió conjunta sobre els aspectes que caracteritzen la situació de la persona que cuida, les orientacions que poden millorar el suport que els hi donen els professionals i els missatges que es volen fer arribar a aquestes persones. Podeu veure el programa sencer a la pàgina web de la Jornada.

A partir de les aportacions del participants, s'elaborarà una nova versió del document marc de l'acte “I vostè, com està?” Orientacions per l’atenció a les persones que cuiden” amb la voluntat que sigui un recurs útil per als professionals.
Serà el dimecres 21 de gener a l'Ateneu Barcelonès (Canuda, 6). Per assistir cal omplir una inscripció.

 

Sobre la XSFC:

La Xarxa pel Suport a Famílies Cuidadores neix l’any 2007 a l’empara de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Actualment està formada per 20 organitzacions de diferent naturalesa -associacions de persones afectades per algun tipus de malaltia i els seus familiars; col·legis professionals, institucions públiques de l’àmbit social i sanitari- que tenen en comú la voluntat de treballar conjuntament per a donar suport a les famílies que cuiden de persones amb malalties.

[[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LgZ6DpOegVg?feature=player_embedded&w=640&h=360]]

2018-04-16T14:34:54+00:00