L’AFAB participa al debat de la nova llei de l’Eutanasia

L’AFAB participa al debat de la nova llei de l’Eutanasia

El dijous dia 20 de febrer de 2020, l’AFAB i altres entitats van col·laborar en el debat que es va fer a Madrid “Eutanasia, una ley inaplazable. Alzheimer y demencias, una realidad insoslayable”, on es posicionaven en què les persones amb Alzheimer i altres demències no fossin excloses de la nova llei de l’eutanàsia.

Entitats i professionals van presentar un document conjunt el qual manifesta que l’Alzheimer i les malalties neurodegeneratives que provoquen un deteriorament cognitiu compleixen els criteris que estableix la proposició de la llei de l’eutanàsia. En aquest document també es convida a millorar el coneixement de la ciutadania respecte als documents d'instruccions prèvies i subratlla la importància de deixar per escrit preferències i instruccions sobre els tractaments mèdics a rebre en situacions d’incapacitat. Finalment, el document recull que les persones amb demència avançada també necessiten rebre cures pal·liatives i exigeix ​​l'exercici d'una bona pràctica en l'esforç terapèutic.

 

L’acte celebrat va obtenir moltes intervencions de testimonis i de les entitats, així com experts i professionals. Van recollir reflexions i propostes de millora.

La Dra. Raquel Sánchez-Vall, va dir que "les persones que es troben en fase de deteriorament cognitiu lleu o demència lleu tenen capacitat per prendre decisions rellevants sobre la seva salut i la seva persona i, per tant, han de poder decidir sobre l'eutanàsia “.

Seguint aquesta argumentació, Alejandro Vilá, president d'AFAB en representació del col·lectiu de famílies afectades, ha subratllat en relació amb el document d'instruccions prèvies que "en casos d'incapacitat de fet, com succeeix en fases moderadament avançades o avançades de la demència, s'ha de garantir el respecte absolut al que la persona hagi deixat per escrit“.

 

Durant l'acte s'ha posat de manifest la necessitat d'impulsar campanyes institucionals de promoció d'aquest document, especialment en un tema de tant abast i preocupació com l'Alzheimer i les malalties neurodegeneratives. En aquest context, Cristina Maragall, portaveu de la Fundació Pasqual Maragall, ha explicat que "és indispensable millorar el coneixement de la ciutadania sobre el document d'instruccions prèvies i conscienciar de la importància de deixar per escrit les nostres preferències sobre els tractaments mèdics que vulguem rebre en el futur“.

Us deixem els enllaços perquè pogueu llegir les notícies als diferents mitjans:

20/02/2020 - público.es

Pacientes y profesionales reclaman que los enfermos de alzheimer y demencias puedan pedir la eutanasia

21/02/2020 - La Vanguardia

El alzheimer estará amparado por la ley de eutanasia si consta por escrito

21/02/2020 - La Razón

El Gobierno quiere que la ley de eutanasia incluya a pacientes de Alzheimer y demencia

20/02/2020 - El Periódico

Pacientes y profesionales piden que la ley de eutanasia se aplique a enfermos de Alzheimer

20/02/2020 - El Periódico

Pacientes y profesionales piden que la ley de eutanasia se aplique a enfermos de Alzheimer

20/02/2020 - ConSalud.es

Illa, sobre la Ley de Eutanasia: “Esperemos que esta vez sea la definitiva”

21/02/2020 - Médicosypacientes.com

Salvador Illa defiende que el debate sobre la eutanasia “es absolutamente necesario”

20/02/2020 - Servimedia

Illa: “Ya es hora de que Espanya afronte el debate de la eutanasia sin obligar a nadie”

20/02/2020 - Gobierno de España

Illa defiende que el debate sobre la eutanasia “es absolutamente necesario y oportuno”

20/02/2020 - La Vanguardia

Illa cree que la futura ley de eutanasia debe recoger las circunstancias específicas de los pacientes con demencias

20/02/2020 - Gobierno de España

Illa defiende que el debate sobre la eutanasia “es absolutamente necesario y oportuno”

20/02/2020 - imfarmacias.es

Piden que el Alzheimer y las demencias estén contempladas en la nueva Ley de Eutanasia

 

imatge L’AFAB participa al debat de la nova llei de l’Eutanasiaimatge L’AFAB participa al debat de la nova llei de l’Eutanasiaimatge L’AFAB participa al debat de la nova llei de l’Eutanasiaimatge L’AFAB participa al debat de la nova llei de l’Eutanasiaimatge L’AFAB participa al debat de la nova llei de l’Eutanasiaimatge L’AFAB participa al debat de la nova llei de l’Eutanasiaimatge L’AFAB participa al debat de la nova llei de l’Eutanasiaimatge L’AFAB participa al debat de la nova llei de l’Eutanasia
2018-04-16T14:34:54+00:00