L'AFAB, present al 18è Saló de la Gent Gran de Catalunya

L'AFAB, present al 18è Saló de la Gent Gran de Catalunya

La fira, que preveu rebre més de 40.000 visitants, acollirà 450 activitats gratuïtes per promoure l’envelliment actiu a les Drassanes de Barcelona. Més de 100 entitats, empreses i institucions, entre les que es troba l'AFAB, mostraran els seus programes, iniciatives i productes dirigits a persones grans.

Del 27 al 30 d’abril, les Drassanes Reials de Barcelona es converteixen en un punt de trobada i un referent per a les persones grans de tota Catalunya que porten una vida activa i participativa. Els visitants poden participar de manera gratuïta de les més de 450 activitats que s’hi organitzaran: una gran caminada, una màster class de música i moviment, el tradicional concurs de pintura ràpida i un festival de corals. També s’ofereixen tallers de mandales, contes, manualitats i de tai-txi taoista o sessions de bollywood.

Activitats, programes i tallers 

Aquest any, FiraGran estrena noves activitats, com un concurs de sardanes o l’organització d’un flashmob. Al llarg de quatre dies també s’instal·larà un parc que es situarà a la part d’exterior del recinte de les Drassanes amb un circuit per tal que les persones grans puguin fer exercici físic. Les activitats es tancaran amb un fi de festa, dissabte a la tarda.

FiraGran és també una oportunitat perquè els visitants puguin conèixer els programes, serveis, iniciatives, solucions tecnològiques i productes que ofereixen més de 100 empreses, entitats, organitzacions i institucions per millorar el benestar i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu.

A l’espai dels expositors, les persones grans que s’hi apropin podran participar de tallers i xerrades per mantenir la seva salut, millorar l’accessibilitat de la seva llar o activitats per millorar el seu benestar o fer-se proves gratuïtes de tensió, d’oïda, estudi de la columna, tast de productes cosmètics i comprovar el resultat de teràpies assistides amb gossos i diversos aparells sensorials.

Trobada d'associacions

La fira també acollirà una trobada d’associacions de gent gran amb la participació de les entitats del Consell de la Gent Gran de Catalunya, el Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona. La finalitat d’aquesta trobada és debatre sobre la situació i les perspectives de les entitats de persones grans.

Premis Fira Gran 2016

El 27 d’abril, en el marc de FiraGran 2016, també tindrà lloc l’entrega dels premis anuals, amb l’objectiu de guardonar aquelles personalitats i entitats que han fet visible l’aportació de les persones grans en la societat o han impulsat mesures a favor de l’envelliment saludable. Els premiats d’enguany són el cantant Joan Manuel Serrat, en l’àmbit cultural i el tenista Joan Gisbert, en l’àmbit esportiu. Per a la categoria professional, la premiada és matemàtica Pilar Bayer. Per a l’àmbit social i cívic, es premiarà el Casal Lambda, pel seu grup Tardor, dedicat a atendre les persones grans gais i lesbianes i a Joana Teresa Betancor, expresidenta de l’Associació Dret a Morir i de la Federació Mundial d’Associacions pro Dret a Morir. El Premi Honorífic FiraGran 2016 serà pel Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona, que enguany celebra els 25 anys de la seva creació.

A continuació podeu veure algunes fotos de l'stand de l'AFAB, que ha rebut visitres tant il·lustres com la de la Honorable Sra. Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya o la Il·lma Sra. Maite Fandos, diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, entre d'altres.

[[gallery ids="5279,5280,5284,5285,5286,5287,5288,5289,5290,5379,5380,5381" type="slideshow"]]

 

 

2018-04-16T14:34:54+00:00