L'Ajuntament declara Barcelona Ciutat Solidària amb l'Alzheimer

L'Ajuntament declara Barcelona Ciutat Solidària amb l'Alzheimer

Conscient de la manca de recursos i de la incidència de l'Alzheimer a la ciutat, el Ple de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar, el passat 16 de desembre, una declaració institucional per proclamar-se "Ciutat Solidària amb l'Alzheimer" a petició de l'AFAB. Una fita més que se suma a la lluita que la nostra associació manté dia a dia contra la malaltia.

La declaració forma part del projecte "Solidaris amb l'Alzheimer" a càrrec de la  Confederación Española de Asociaciones de Familiares de personas con Alzheimer y otras Demencias (CEAFA), de la qual l'AFAB n'és membre.

Aquest projecte reivindica una Política d'estat que doni resposta a les necessitats de les persones afectades i els seus familiars. Entre les nombroses campanyes d'informació i sensibilització realitzades, es troba la solicitud als Ajuntaments i a les entitats tant públiques com privades perquè es declarin solidaris amb l'Alzheimer.

Què vol dir ser Ciutat Solidària amb l'Alzheimer?

Significa contribuir a la difusió del missatge de la necessitat d'una Política d'Estat sobre l'Alzheimer, informar als ciutadans sobre la malaltia i les seves conseqüències i promoure les accions realitzades amb les Associacions més properes, entre les que ens hi trobem nosaltres.

A continuació us fem una transcripció de la declaració:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona acorda:

1- Declarar Barcelona "Ciutat Solidària amb l'Alzheimer"

2- Continuar i reforçar com Ajuntament el treball que des de fa anys es porta a terme amb les persones amb Alzheimer i llurs famílies.

3- Donar suport a la iniciativa liderada per la CEAFA, que reivindica la posada en funcionament d'una política d'estat d'Alzheimer.

4- Instar al Govern de l'Estat a crear un pla específicament dirigit a pal·liar els efectes de la malaltia i dotar-lo amb els recursos necessaris.

5- Instar al Govern de la Generalitat a dotar de majors recursoso sòcio-sanitaris específics que permetin afrontar les necessitats de les persones i famílies afectades, especialment pel que fa als Centres de Dia i Residències de la Gent Gran.

6- L'Ajuntament de Barcelona conjuntament amb les entitats que treballen a la ciutat en l'àmbit de l'Alzheimer i les institucions implicades elaborarà una estratègia compartida per tal d'abordar les necessitats socials i de salut que comporta aquesta malaltia, tot aportant els recursos necessaris des de l'àmbit municipal, segons les prioritzacions anuals.

7- Donar trasllat de l'acord a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Barcelona (AFAB), a la Federació d'Associacions de Familiars i Malalts d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC) i a la Confederació Espanyola d'Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (CEAFA)

Una molt bona notícia per a tots els barcelonins! 

Si voleu conèixer tots els Ajuntaments solidaris amb l'Alzheimer feu clic aquí. 

2018-04-16T14:34:54+00:00