L’HORMONA MISSATGERA DE L’ATIVITAT FÍSICA ENS PROTEGEIX DAVANT L’ALZHEIMER

L’HORMONA MISSATGERA DE L’ATIVITAT FÍSICA ENS PROTEGEIX DAVANT L’ALZHEIMER

La Universidad Federal de Río de Janeiro (Brazil), la Universitat de Queen a Kingston (Canadà) i la Universitat de Columbia a Nova York (Estats Units) han liderat una investigació realitzada amb ratolins que assegura que la irisina, una hormona que produeixen els músculs quan practiquem activitat física ens protegeix del deteriorament cognitiu causat per l’Alzheimer. La investigació ens obra les portes cap a una teràpia que millora la memòria en pacients que pateixen Alzheimer.

 

Els investigadors han detectat que el cervell de les persones i dels ratolins també produeix irisina, hormona relacionada amb l’aprenentatge i la memòria. Amb l’edat la quantitat d’aquesta hormona disminueix de manera notable, tant en les persones com en els animals.

 

Gràcies a proves fetes amb ratolins, s’han adonat que quan aquests neden, la quantitat d’hormona augmenta protegint al cervell  dels efectes negatius que produeix l’Alzheimer relacionats amb les neurones, i estimula els mecanismes de formació de records.

 

Malgrat això, de moment no es coneix exactament quina és l’associació entre la irisina que s’areguen els músculs i la que es produeix en el cervell, però per primera vegada la investigació estableix un mecanisme que relaciona l’activitat física amb la prevenció de l’Alzheimer.

2018-04-16T14:34:54+00:00