Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!

Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!

Com ja sabeu, una de les activitats que als nostres usuaris els agrada és és la de visitar museus. Durant la pandèmia ens hem contentat amb visitar-los de manera virtual, però la setmana passada vam poder la nostra primera visita presencial al Museu CCCB! 

Vam ser molt emocionant tornar a recórrer els passadissos i sales del museu, tocar, notar i sentir en viu tot allò que anavem descobrint. Vam realitzar una visita guiada per veure l'exposició «Ciència fricció. Vida entre espècies companyes». Aquesta exposició parteix de l'evidència científica que Totes les espècies terrestres estan unides per relacions simbiòtiques i interdependents. A la natura no hi ha organismes Autònoms o independents; tots formem part d’ecosistemes integrats els uns en els altres. Les espècies configurem una xarxa de col·laboracions, mutacions i intercanvis en la qual convivim com a companyes.

Aquest canvi de paradigma implica que l’espècie humana no és una espècie excepcional ni superior. En última instància, la simbiosi posa en qüestió la supremacia humana, la idea que el conjunt de la natura i tots els éssers vius estan al servei del nostre benestar. Per relatar aquest canvi de perspectiva, l’exposició s’inspira en l’obra de dues figures clau en la cultura científica contemporània: Donna Haraway i Lynn Margulis. Totes dues destaquen per la importància que atorguen a la simbiosi i la col·laboració entre espècies, així com pel seu interès en la comunicació i la narrativa científica.

Ens va agradar moltíssim com ens van fer la visita, com vam poder veure les criatures, explorar i tocar tot allò que ens explicàven després de tant de temps. Vam sentir una emoció i alegria difícil d'explicar. 

 

 

imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!imatge Primera sortida presencial a un museu des de l'inici de la pandèmia!
2018-04-16T14:34:54+00:00