Programa definitiu de la Jornada d'Actuacions que organitza FAFAC al CaixaForum

Programa definitiu de la Jornada d'Actuacions que organitza FAFAC al CaixaForum

La federació catalana d'associacions de familiars (FAFAC), en col.laboració amb els Mossos d'Esquadra, presenten el programa de xerrades, taules rodones i activitats que es duran a terme el 19 de novembre a l'auditori de l'espai CaixaForum Barcelona, Centre Social i Cultural de l'Obra Social "La Caixa".

PROGRAMA

9:30 Benvinguda i presentació de la jornada.

Presentació de la Jornada, a càrrec de la Presidenta de la FAFAC i un membre representant de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra

9:45  Conferencia “El maltractament a la gent gran dependent. Maltractament als incapaços”. Sr. Alejandro Vila Indurain, advocat i membre d’AFAB.

10:15  Taula FAFAC i PG-ME

Taula mixta FAFAC i PG-ME: que tractarà sobre com actuar davant de persones desorientades al carrer, malalts amb comportaments disfuncionals i altres casuístiques.

 • 10:15 – 10:40  Ponent: Montserrat Escudé Serra. Sergenta de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, Cap del Grup Central d’Atenció a la Víctima.
  • Actuacions de la PG-ME amb persones vulnerables
  • Prevenció de situacions de risc i el seu abordatge
 • 10.40 – 11:00 Ponent: Daniel Cejas. Caporal de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra. Responsable de l’Oficina d’Atenció als Familiars de Persones Desaparegudes.
  • Tasques de l’Oficina d’Atenció als Familiars de Persones Desaparegudes
  • La importància de la immediatesa en els casos de persones desaparegudes
  • Procés de denúncia pel familiar d’una persona amb Demència
  • Consells preventius pels familiars i professionals
 • 11:00 – 11:40 Ponents: Ramona Moix, directora AFA Tàrrega - Mª Teresa Figueres, directora AMA-Figueres - Cèsar Barrachina, treballador social AFA Baix Llobregat - Juan Carlos Molina, treballador social AFA Maresme
  • Consells pràctics sobre com actuar i què ens caldria saber en cas de diferents situacions: desorientació, trastorns del comportament, abordatge de pèrdua de la persona en l’àmbit institucional i domiciliari.
  • Experiència àmbit Institucional: Sres. Ramona Moix i Mª Teresa Figueres.
  • Experiència àmbit domiciliari: Srs. Cèsar Barrachina i Juan Carlos Molina.

11:40 – 12:20 Pausa – coffee break

12:20 Presentació del Projecte del Calendari solidari 2015 de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra amb persones afectades per l’Alzheimer i projecció del Making of del calendari.

12.30  Conferència teatralitzada “ AMOR EN TEMPS DE CRISI”.  A càrrec dels membres de l’Institut de Ciència i Teatre, InCiTe.

13:30h. Clausura de la Jornada

Organitza: Federació d’Associacions de Familiars de malalts d’Alzheimer (FAFAC) i la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra (PG-ME)

Adreçat a professionals d’àrees sociosanitàries, cuidadors, familiars i agents de la PG-ME

Inscripció gratuïta: Web de FAFAC  (www.fafac.cat), telèfons 93 412 57 46 – 902 115 528 – 695 903 220, e-mail comunicació@fafac.cat. Indicant nom i professió.

Col.labora:

Activitat subvencionada per Diputació BCNLogo obra social la Caixa

2018-04-16T14:34:54+00:00