Reus ja és "Ciutat Soldària amb l'Alzheimer"

Reus ja és "Ciutat Soldària amb l'Alzheimer"

L'Ajuntament de Reus rep avui l'acreditació "Ciutat solidària amb l'Alzheimer". Al mateix acte s'entregarà també l'acreditació "Atenció a demències sense subjeccions" al Centre Diürn Especialitzat en Alzheimer, gestionat per l'Associació Alzheimer de Reus i Baix Camp.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer Punyed rebrà avui l'acreditació "Ciutat Solidària amb l'Alzheimer" que forma part de la campanya de la CEFA "Solidaris amb l'Alzheimer" i que té la finalitat de generar un entramat social vinculat amb l'Alzheimer, i reivindicar una Política d'Estat de la dimensió social que requereix per afrontar un problema socio-sanitari com l'Alzheimer.

La pròpia OMS (Organització Mundial de la Salut) ha posat de manifest que l'Alzheimer ha de ser considerat com una prioritat socio-sanitària de primer ordre per tots els Estats. L'Ajuntament de Reus amb aquest gest s'uneix a les 24 corporacions catalanes (entre les que s'inclou la ciutat de Barcelona) que ja s'han declarat "Ciutat Solidària amb l'Alzheimer".

Dins el mateix acte, s'entregarà l'acreditació "Atenció a demències sense subjeccions", que reconeix a aquelles institucions compromeses amb la millora de la qualitat assistencial de les persones amb demència.

CEAFA , com a representant del col·lectiu nacional de familiars i persones afectades per demències, lidera la metodologia per a acreditar els centres que hagin ampliat el seu model assistencial de manera que, no només es requereixen subjeccions, sinó que també es tractin les persones amb demència de forma òptima amb els recursos disponibles.

El Centre Diürn Especialitzat en Alzheimer, Associació Alzheimer de Reus i Baix Camp serà reconegut per la seva tasca com un Centre amb Atenció a demències sense subjeccions. 

Enhorabona reusencs!

 

 

 

2018-04-16T14:34:54+00:00