Taller de musicoteràpia al centre

Taller de musicoteràpia al centre

La música pot contribuir a millorar el benestar d’una persona. Els usuaris del nostre centre han realitzat un taller de musicoteràpia impartit per Mónica de Castro, fundadora de Singular.

Els tallers de musicoteràpia poden ajudar a la persona a mantenir millor la seva autonomia en fases inicials i moderades. Pot reforçar la identitat, la comunicació amb el seu entorn i la seguretat de la persona en si mateixa.

Són un procés en el qual es realitza un coneixement a fons de la persona i es detecten les seves necessitats específiques. Es fan servir diverses tècniques basades en el cant, la composició, tocar instruments, moviment amb música, jocs musicals, anàlisi de cançons, cercles de percussió terapèutica i la relaxació amb música.

L’objectiu és mantenir l’autonomia física i cognitiva, el benestar psicològic i la fomentació de les relacions amb els altres. Quan es tracten fases més avançades, es cuida especialment el benestar psicològic i la comunicació amb l’entorn, reforçant els aspectes físics que preserva.

En el taller celebrat fa uns dies, els nostres usuaris van tenir una visita molt especial, la de l’acordionista Pilar Planavila, que els va fer rememorar molts records tocant cançons de la seva joventut.

imatge Taller de musicoteràpia al centreimatge Taller de musicoteràpia al centreimatge Taller de musicoteràpia al centreimatge Taller de musicoteràpia al centre
2018-04-16T14:34:54+00:00