Un febrer ple d'activitats a l'AFAB

Un febrer ple d'activitats a l'AFAB

Quantes coses interessants hem fet aquest mes passat de febrer... Sort que aquest any ha tingut 29 dies! Aquí en teniu una mostra.

Vam fer quatre visites al Museu d'Història de Catalunya per veure l'exposició T'estimo? Una història de l'amor i el matrimoni.  L'exposició és un repàs dels principals canvis que s'han donat en el matrimoni i en les maneres d'estimar-se al llarg del temps, des de l'època clàssica fins a l'actualitat. IMG_6769

Durant el recorregut vam descobrir alguns dels costums i dels elements més característics de cada moment: el galanteig i la seducció, les creences, els costums del dia del casament i la funció social del matrimoni com a institució, entre d'altres.

[[gallery ids="4925,4923" type="rectangular"]]

Per fer aquesta visita vam organitzar quatre grups: dos de centre de dia, un amb usuaris dels tallers individuals i tallers grupals, amb les seves famílies i, per finalitzar, vam fer una visita amb familiars dels grups d'ajuda mútua, acompanyats per la psicòloga.

[[gallery ids="4922,4920,4924" type="rectangular"]]

L'exposició ens va servir per aprendre una mica més de l'amor i el matrimoni, i els canvis que ha patit en la història.

Aquest mateix febrer, hem tingut la visita dels alumnes de Ciències de l'Educació i de l'Esport de la Universitat Blanquerna-Ramón Llull. Aquesta activitat forma part del programa d'entitat solidàries amb l'Alzheimer "Educació física i moviment". Els alumnes ens van visitar dues vegades amb l'objectiu de conèixer els usuaris del centre i poder comprovar de primera mà, quines són les seves capacitats físiques i cognitives.

[[gallery ids="4934,4933,4935" type="rectangular"]]

Vam fer una sessió conjunta de psicomotricitat amb la participació dels usuaris del centre de dia i els mateixos alumnes. Quan vam finalitzar l'activitat, vam passar a una sessió teòrica a càrrec de la nostra neuropsicòloga, que va resoldre els dubtes dels alumnes sobre la malaltia de l'Alzheimer i el funcionament del centre.

afab

A la segona fase del programa serem nosaltres els que farem una visita al CCCB on els mateixos alumnes ens preparen una sessió de psicomotricitat personalitzada.

Us ho explicarem en un altre post!

2018-04-16T14:34:54+00:00