IV simposi internacional "Avances en la investigación sociosanitaria en la enfermedad de Alzheimer"

IV simposi internacional "Avances en la investigación sociosanitaria en la enfermedad de Alzheimer"

 

El dia 2 de juny, una representació de l'AFAB va tenir l'honor d'assistir al IV simposi internacional "Avances en la investigación sociosanitaria en la enfermedad de l'Alzheimer", que va tenir lloc al Centre de Referència Estatal d'Atenció de Persones amb malaltia d'Alzheimer i altres demències de la ciutat de Salamanca. 

El simposi va comptar amb la presència d'alguns dels experts i investigadors més rellevants del panorama internacional, amb l'objectiu de generar un espai de reflexió i debat destinat a la difusió de resultats d'investigacions psicosocials recents, així com l'aprofundiment sobre els aspectes ètics i econòmics relacionats amb la investigació psicosocial en el context de les demències.

La inauguració de la jornada es va representar en una cerimònia institucional presidida per Sa Majestat la Reina Sofia, que també és la Presidenta d'Honor de CEAFA

 

reina-inauguració

El simposi va comptar de tres parts: una mirada actual a la malaltia, una conferència plenària i una sèrie d'intervencions sobre les perspectives de futur i la investigació sociosanitària.

Les conclusions extretes de les jornades van ser que cal fomentar una comprensió més gran de la influència del disseny ambiental, tant a les residències com a les llars. És necessari promoure i impulsar l'intercanvi d'idees i coneixements en matèria d'arquitectura accessible i adaptada i la necessitat d'adaptació dels espais per a les persones amb demència.

grupo-tarrega

 

També es van intercanviar experiències sobre els models d'atenció i la necessitat de centrar-los en la persona per tal d'afavorir la seva qualitat de vida i la de les famílies cuidadores.

 

 

 

 

Des d'aquí volem aplaudir iniciatives com la de l'IMSERSO, la Fundació Reina Sofia i Fundación General Universidad de Salamanca, que ens ajuden a fer una mica més fàcil la nostra tasca.

2016-06-02-PHOTO-00000017

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-04-16T14:34:54+00:00