Una visita a l'univers Kubrick

Una visita a l'univers Kubrick

La setmana passada vam fer una visita al CCCB dins el Programa Alzheimer, que apropa l’art i la cultura a persones que pateixen els primers graus de la malaltia, com també als seus cuidadors i familiars. L’oferta del programa es basa a realitzar visites adaptades a les exposicions. En aquesta ocasió, vam visitar l'exposició Stanley Kubrick un recorregut cronològic per l'obra d’un geni del cinema, creador d’obres mestres en una gran diversitat de gèneres cinematogràfics.

Vam poder veure una cuidada selecció de més de sis-cents ítems, entre imatges en moviment (uns quaranta audiovisuals); objectes i material procedents dels arxius personals del director (documents de recerca i producció, guions, fotos fixes, utillatge, vestuari, maquetes, càmeres i objectius…), i la correspondència amb el talent que el va envoltar.

Un repàs a la filmografia de l'autor, des dels seus inicis amb curtmetratges documentals fins a la seva última pel·lícula, Eyes Wide Shut (1999) o obres mestres com ara 2001: una odissea de l'espai (1968), La taronja mecànica (1971), Barry Lyndon (1975) i The Shining (1980).

Com ja és habitual, ens van acompanyar els voluntaris de l'Institut Salvador Espriu. Una vegada més, moltes gràcies per acompanyar-nos!

 

 

2018-04-16T14:34:54+00:00