Visita al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau

Visita al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau

Fa uns dies, els usuaris del nostre centre van anar a visitar el Recinte Modernista de Sant Pau.

Gràcies al trasllat de l’activitat sanitària al nou hospital, el recinte ha patit una transformació i un procés de rehabilitació que ha permès recuperar el seu valor patrimonial i artístic. L’obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner s’ha convertit en un nou espai de referència de la ciutat de Barcelona.

La seva transformació ha permès el desenvolupament d’un programa cultural que té com a objectiu principal ressaltar el valor d’aquest recinte del modernisme europeu. La restauració de pavellons modernistes ha aconseguit que siguin declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO.

La peça clau del Recinte Modernista és el seu arquitecte de renom. Lluís Domènech i Montaner era considerat el pare del Modernisme català. Després de cursar la seva carrera professional, ingressà com a professor a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona i tingué com a alumnes a altres arquitectes modernistes destacats com Antoni Gaudí i Josep Puig i Cadafalch. Domènech idealitzava la Catalunya medieval com un dels moments de màxima autenticitat i esplendor. Apostava per reforçar la identitat catalana del present amb referents del passat. És així com aquesta passió per l’època medieval i l’heràldica està molt present al Recinte Modernista de Sant Pau. Altres peces clau han sigut el valor patrimonial i institucional de Sant Pau i la seva aportació a la medicina.

La recuperació de l’obra modernista ha convertit part del Pavelló de l’Administració en un centre de reunions i esdeveniments amb una capacitat per més de 600 persones.

Actualment el Recinte Modernista de Sant Pau és propietat de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, formada pel Capítol Catedralici, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Ens va agradar molt poder passejar per aquest impressionant recinte i descobrir aquest tresor modernista.

imatge Visita al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pauimatge Visita al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pauimatge Visita al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pauimatge Visita al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pauimatge Visita al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pauimatge Visita al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau
2018-04-16T14:34:54+00:00