Zero Omissions. Zero Alzheimer. Les nostres reivindicacions pel Dia Mundial de l'Alzheimer.

Zero Omissions. Zero Alzheimer. Les nostres reivindicacions pel Dia Mundial de l'Alzheimer.

La Confederació Espanyola d'Alzheimer (CEAFA) ha presentat una sèrie de reivindicacions amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer 2021. Aquestes propostes es presenten sota el lema "Zero omissions. Zero Alzheimer". La campanya s'estendrà fins al mes de novembre, amb la celebració de l'IX Congrés Nacional d'Alzheimer, que tindrà lloc a Vitòria-Gasteiz entre els dies 10 i el 13 d'aquest mes.

L'eix central d'aquestes reivindicacions i propostes se centra en la importància de la diagnosi precoç, com a punt de partida bàsic i imprescindible per arribar a temps no només en la detecció de casos, sinó, sobretot, per poder posar en marxa els necessaris processos de intervenció terapèutica que han de dirigir-se a el conjunt de la família afectada per l'Alzheimer o un altre tipus de demència. Igualment, el diagnòstic és l'eina imprescindible per reduir les alarmants xifres que representa l'infra diagnòstic d'aquesta malaltia neurodegenerativa que, d'acord amb la Societat Espanyola de Neurologia, pot arribar al voltant del 30% de casos sense diagnosticar.  

A més, també ha creat una campanya viral que anima a tothom a penjar fotografies a les xarxes socials fent el gest del zero amb la mà amb l'etiqueta #ceroomisiones#ceroalzheimer, per visibilitzar el compromís amb la necessitat d'un diagnòstic precoç.

Us Animem a tots i totes a participar-hi!

 

 

imatge Zero Omissions. Zero Alzheimer. Les nostres reivindicacions pel Dia Mundial de l'Alzheimer.
2018-04-16T14:34:54+00:00