La FAFAC recull el xec de la recaptació del Calendari Solidari dels Mossos d'Esquadra

La FAFAC recull el xec de la recaptació del Calendari Solidari dels Mossos d'Esquadra

Aquest any, la FAFAC ha recaptat 61.970 €, que aniran destinats a tallers d’estimulació i teràpies assistides a les nostres AFAs. 

El director general de la Policia, Andreu Martínez, i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, han lliurat aquesta tarda el xec amb el 61.970 € recollits en la sisena edició del calendari solidari del Cos corresponent a l’any 2019, dedicat un any més a les persones amb Alzheimer. L’acte ha tingut lloc a la seu de la Federació d’Associacions de Familiars de Malats d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC)  al carrer de Cartagena, 182, i ha comptat també amb la presència de la presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, i altres representants del Cos de Mossos d’Esquadra.

Novament s’ha col·laborat amb la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), amb qui el cos manté un fort vincle fruit de les darreres edicions. Aquest projecte solidari s’ha consolidat dins el Cos de Mossos d’Esquadra, després d’aconseguir recaptar un total de 344.505 euros amb la venda de calendaris durant sis edicions. Els diners recaptats s’han lliurat íntegrament a entitats que desenvolupen una important tasca social. L’any 2018 es van beneficiar del projecte 2.688 persones, entre malalts d’alzheimer i cuidadors i familiars.

A la següent taula podeu veure els programes que s'han realitzat amb la recaptació del calendari de 2018 i les persones que se n'han beneficiat. 

 

 
 
Programes realitzats al 2018 Persones Beneficiàries
Afa  D'Alcarràs Atenció Diurna_Projecte Menja, Mou-te i juga! 20
Afa Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès Tallers de Psicoestimulació 38
Afa Baix Llobregat Programa d’estimulació cognitiva de musicoteràpia i teràpia amb gossos als malalts d’Alzheimer  99
Afa Barcelona Musicoterapia per a persones diagnosticades de MN 98
Afa Cerdanyola del Vallès Taller Gimnàsia Alzheimer 22
Afa Cervera  Tallers estimulació 23
AFA FIGUERES Tallers de Psicomotricitat 50
Afa Gavà Atenció individualitzada  12
Afa Hospitalet de Llobregat Musicoterapia  17
Afa La Senia Material didàctic pels tallers memòria 55
Afa Lleida Projecte_Intergeneracional 209
Afa Maresme Teràpia assistida amb gossos al Centre de Dia 90
Afa Montsià Atenció diurna_Arreglar l'aire acondicionat 16
Afa Osona Grup de Suport Emocional als familairs 15
Afa Reus i Baix-Camp Atenció diurna 29
Afa Tàrrega i Comarca Unitat de prevenció 45
Afa Vallès Occidental Gym Alzheimer_Gimnàstica Adaptada 44
Afa Terres de l'Ebre Teràpia assistida amb gossos  14
  TOTAL 896
     
  Beneficiaris directes ( persones diagnosticades Alzheimer ): 896  
  Beneficiaris indirectes( cuidadors familiars): 1792  
  Beneficiaris Totals: 2688  

Un projecte fruit de la col·laboració d’unes 300 persones

 

El calendari solidari 2019 recull 14 festes tradicionals catalanes, totes fortament arrelades al territori. Les fotografies, captades en el desenvolupament d’aquestes festes, s’han realitzat  amb la col·laboració i la complicitat dels seus organitzadors i participants, unes 300 persones aproximadament. Entre aquestes, gairebé 100 mossos, que s’han posat davant de la càmera al costat de membres de la FAFAC i han fet possible que les fotografies captessin la complicitat, proximitat i acompanyament que fa el Cos de Mossos d’Esquadra a les persones que pateixen aquesta malaltia, així com als seus cuidadors i familiars. Un total de 16 fotògrafs, d’entre els quals 6 són també Mossos d’Esquadra, han captat aquests moments, que després han estat reunits al calendari sota el disseny elaborat per  Ricard Sans, membre també de la Direcció General de Policia.

L’Alzheimer és una malaltia progressiva i degenerativa de les cèl·lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memòria, el pensament i la conducta. Per això són tant importants els recursos que es puguin aconseguir, destinats, per exemple, a fer possible tallers d’estimulació, de musicoteràpia o de teràpia assistida amb animals.

Pel que fa als punts de venda del calendari solidari, en l’edició d’enguany s’ha batut el record i el calendari s’ha pogut comprar a més de 732 establiments de tot Catalunya, entre els quals trobem estancs, botigues, oficines de turisme, Consells Comarcals, entitats i gremis. 

 

2018-04-16T14:34:54+00:00