Moda i Modistes. Una exposició que ens ha evocat molts records.

Moda i Modistes. Una exposició que ens ha evocat molts records.

Els usuaris del centre de dia del carrer Cartagena han fet una visita al Museu d'Història de Catalunya per veure l'exposició Moda i Modista fruit de la col·laboració entre el Museu i la Fundació Antoni de Montpalau per posar en valor el treball de les modistes al llarg del segle XX. Entre les nostres usuàries tenim algunes modistes que van sentir-se molt identificades amb l'exposició i els va evocar records i ens van sorprende amb les històries que ens explicaven de les èpoques en què van exercir aquesta professió.

 

Un ofici, desplegat sobretot per dones, que va ser una plataforma d’emancipació femenina en el camp laboral i empresarial, i també el creatiu. A més, les modistes serien les grans difusores de la moda i, amb la seva activitat, mourien una part molt important de la indústria tèxtil i del comerç.

El seu intens treball requeria coneixements, destresa i dedicació, i sovint ha quedat amb prou feines visible, al marge dels noms dels grans dissenyadors i de les marques. Moda i modistes presenta una mirada àmplia a l’obra i la trajectòria de tantes i tantes dones que, sovint, han restat en l’anonimat més enllà de la memòria oral familiar respectiva o del record, cada vegada més apagat, de la seva antiga clientela.

Una exposició molt recomenable!

 

2018-04-16T14:34:54+00:00